1 grote rode paprika, zwartgeblakerd boven het vuur en daarna gepeld en in reepjes gesneden
olijfolie om mee te bedruppelen
versgemalen zout en zwarte peper
Bereiden
Wikkel de flespompoen in aluminiumfolie (glanzende kant naar binnen) en leg tussen de kolen (een gemiddeld grote flespompoen is in ongeveer 1 uur gaar)
Snijd de gare pompoen in de lengte door, schraap de zaden en vezels eruit en verwijder wat vruchtvlees, zodat een holte ontstaat met dezelfde vorm als de pompoen
Verdeel de ingrediënten in 2 porties
Bekleed beide holten met rucola, zodat die iets verwelkt door de hete flespompoen
Leg daarop de geitenkaas, knoflook en reepjes rode paprika
Breng op smaak en bedruppel met olijfolie naar smaak
Er bestaan allerlei variaties op deze vulling - een populaire combinatie is spinazie, paddenstoelen en feta
Volle, romige witte wijn uit Zuid-Afrika, gerijpt op Frans eiken. De frisse, zachte smaak combineert goed met vis en gevogelte. Ook erg lekker bij pasta carbonara.
91
James Suckling
2023
JamesSuckling.com:
91
punten
A fresh chardonnay that has grapefruit, fresh pears, flint and salted butter on the nose. It’s medium- to full-bodied, flinty and lightly buttery with lively acidity. Sustainable.
89
Vinous
2023
Vinous:
89
punten
The palate is nicely balanced with a crisp line of acidity and a delineated, linear finish. This is a classy Chardonnay at a keen price.
90
Tim Atkin
2023
Tim Atkin MW:
90
punten
This is always a very good bottle of wine at the price. Deftly wooded in 5% new oak barrels and foudres, it has engaging pear, citrus and honeydew melon fruit and fresh supporting acidity.
88
Parker
2022
The Wine Advocate:
88
punten
This medium-bodied wine is well-balanced and retains a freshness that makes it perfect for enjoying on a warm summer day.